annaleee.blogg.se

Den här bloggen handlar om min och Olivias första och andra resa till Koh Lanta i Thailand. Vi bor här i nästan 3 månader, mellan oktober och december 2015 och 2017.

Idag börjar Olivia Lilla Svenska Skolan på Koh Lanta

Publicerad 2015-10-12 06:11:41 i Allmänt,

Igår hade vi en stranddag på Long Beach (Prae Beach). Vi började med att åka runt och kolla priser på lite olika boenden och sen körde vi ner till stranden och åt lunch på Nakara. Därefter la vi ut våra saronger och chillade på stranden i några timmar.
 
När vi kom hem var det middagstid så vi duschade och tog moppen & körde till en restaurang längre upp på Klong Dao. Efter middagen hittade vi en Book shop alldeles bredvid restaurangen som hade böcker på massor av språk, även svenska 😃. Olivia köpte två böcker och jag kommer nog att besöka den affären minst en gång i veckan! Fanns hur många böcker som helst!
 
 
Hemma igen så var det dags att packa allt inför skolstarten och försöka somna i någorlunda vettig tid.
 
 
Kl 8.15 i morse var vi på Lilla Svenska Skolan för inskrivningssamtal. Vi gick igenom Olivias planering i alla ämnen, regler, hur veckan ser ut med studiebesök, gympa mm. Vi blev visade runt och fick se var matsalen, samling och klassrum låg. Varje måndag börjar veckan med samling för hela skolan (och även föräldrar om man vill) i Salan, ett slags hus med tak med bänkar runtom men öppna väggar. Eleverna sitter på dynor på golvet och personalen går igenom hur veckan kommer att se ut och sen avslutas det med den Thailändska nationalsången och flagghissning. Veckan avslutas på samma sätt i Salan med elever, personal och föräldrar 😃. 
Kyckling är gott 😂
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-10-13 06:37:08

Kanske världens bästa böcker, men Brittmarie var här är bäst! 😄

Svar: Kan inte bestämma mig vilken jag tycker var bäst, alla var bra på sitt sätt 😃
Anna-Lee Engdahl

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-10-13 06:41:14

Verkar som att man lever på kyckling lite här och var i världen! Nadja levde också på kyckling i NY!

Svar: Hahaha 😃 Jaa, det verkar så!
Anna-Lee Engdahl

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lee

Bor i ett gigantiskt hus i Holmsund strax utanför Umeå med min kärlek, dotter och varannan vecka två bonusbarn 💕 och våra två husdjur Ester (katt) och Troy (hund). Jag jobbade som skolkurator på en gymnasieskola i Umeå fram tills vi åkte 2/10 2017. Nu pluggar jag heltid på distans. Är ursprungligen från Umeå men flyttade till fosterföräldrar i Gräsmyr när jag var 10 år. Har även bott 14 år i Vilhelmina och det är där min dotter är född. Tycker om att baka, läsa kriminalromaner och älskar att resa 😃

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela